Detalls amagats i curiositats que segurament no sabies de Fight Club (1999)
Fight Club (1999) és una pel·lícula dirigida per David Fincher i basada en la novel·la amb el mateix nom de Chuck Palahniuk, i és considerat un dels films més icònics dels anys 90. Tot i que inicialment va ser un fracàs en taquilla, amb el temps s’ha anat convertint en una obra de culte que convida a reflexionar sobre temes com el consumisme, la identitat i la masculinitat. Fight Club està plena de detalls ocults i elements simbòlics que han generat una gran quantitat de teories entre els seus fans. A través d’aquestes curiositats, podrem comprendre millor com un film aparentment simple s’ha transformat en un referent cinematogràfic profund i enigmàtic.
1. La lletra dels crèdits de Fight Club
En primer lloc, curiosament, el nom de la font utilitzada en els noms dels crèdits és “Fight This”.
2. Aparicions de Tyler Durden en forma de flashbacks
En segon lloc, al llarg del film podem observar a Tyler Durden en molts fotogrames en escenes en què no hi apareix. Així doncs, fa quatre aparicions abans de presentar-se al Narrador. Això pot tenir relació amb el fet que un dels oficis de Tyler era ser projeccionista.
3. Homenatge a Robert de Niro a Fight Club
En tercer lloc, a l’inici de la pel·lícula, el Narrador acudeix a moltes reunions de suport de diverses malalties. En aquestes, utilitza diferents pseudònims, però aquests no són escollits a l’atzar: tots fan referència a personatges que ha interpretat Robert de Niro.
4. L’alè de Leonardo di Caprio
En quart lloc, hi ha un “cameo” que passa desapercebut a la pel·lícula, i és que la boira de l’escena en què el Narrador veu un pingüí lliscar sobre la neu és en realitat la imatge de l’alè que expulsa DiCaprio al final de Titanic (1997).
5. La pista de la cabina de telèfon
En cinquè lloc, quan la casa del Narrador pateix un incendi i queda destruïda, truca a Tyler Durden des d’una cabina telefònica. Aquest no respon, però li torna la trucada a l’instant. No obstant això, en el text de la cabina diu que “no s’accepten trucades entrants”. Així doncs, aquesta és la primera pista que dona el film sobre la no-existència de Tyler.
6. En l’escena del cura, la càmera tremola
Per últim, una de les tasques que rep Tyler Durden al club és que ha de barallar-se amb un sacerdot. Per a provocar la ràbia en ell, utilitza una manguera i el mulla. En aquesta escena, es pot observar com la càmera tremola lleugerament. El motiu és que l’escena va provocar el riure del càmera i el marc es va agitar subtilment.
Com podem observar, hi ha un gran nombre de detalls amagats en Fight Club que la converteixen en una obra mestra. Des de la seva narrativa no lineal fins a l’ús intel·ligent del simbolisme i els missatges ocults, cada aspecte de la pel·lícula revela la meticulositat dels seus creadors.
Enllaços interns:
Enllaços externs:
https://www.imdb.com/title/tt0137523/
Deixa un comentari